Nieuws

Twaalfde Gildentocht 2022

Nieuws 2022

 

Indien de omstandigheden van het COVID-virus niet veranderen, zal de 12de Gildentocht 100km. plaats vinden. We bereiden ons voor om alle vier groepen in de beste omstandigheden een onvergetelijk moment te bezorgen.

 

Er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen aan de Twaalfde Gildentocht. Heb je interesse? Ga naar ‘inschrijvingen’ en schrijf je nu nog in!

 

 

 

 

Zorg goed voor elkaar. Houd het gezond!

Het bestuur van wandelclub VOS

 

Douzième Gildentocht 2022

Actualités 2022

 

Si les évolutions sur le virus COVID ne changent pas, la Gildentocht  100 km. aura bien lieu. Nous nous préparons afin d'offrir au quatre groupes un moment inoubliable dans les meilleures conditions.

 

Attention

 

Il reste encore quelque places pour la Douzième Edition de la marche de Gilde. Vous êtes intéressé? T’inscrive immediatement au ‘inschrijvingen’!

 


Gildentocht 2022.

 

Na een onderbreking van 2 coronajaren konden we eindelijk onze 100 kilometer wandeltocht terug organiseren. Ook al dwaalt dit corona spook nog steeds achter (of naast) onze rug… Een onderbreking van drie jaren is lang. Meerdere wandelaars die al 15 jaar meelopen, voelden de jaren en de kilometers doorwegen en gaven dit jaar de pijp aan Maarten. Dit afscheid gaf nieuwe gezichten de mogelijkheid hun blijde intrede dit jaar te laten gebeuren. Maar gezien het feit dat we onze wachtlijsten nooit te uitgebreid willen maken, was het aantal starters een beetje minder dan de vorige edities.

122 Gildentocht wandelaars daagden er op en zouden ook allemaal de aankomst bereiken. Proficiat daarvoor!! Dit is nog nooit voorheen gebeurd. Vos Schaffen leverde 18 wandelaars en was daarbij de grootst vertegenwoordigde wandelclub.

 Vanaf 18h werd het drukker aan de inschrijvingstafel met onze vaste, vertrouwde medewerkers. Daarnaast werd er ook plaats vrij gemaakt voor nieuw jeugdig bloed! Dank je wel hiervoor! Jullie geven ons hoop voor het voorbestaan van de Gildentocht. Zonder medewerkers geen Gildentocht!

In de zaal was er na de lange onderbreking terug een blij weerzien met de oude en jonge stappers. De vroegere gekende familiale sfeer leek wel nooit te zijn weggeweest. De vele twijfels, waarmee meerdere ervaren lange afstandswandelaars naar hier waren gekomen, verdwenen in deze amicale sfeer al gauw als sneeuw voor de zon.  Velen starten hun voorbereiding  met een laatste maaltijd, een Gildenbier of een Duvel. Na de voorstelling van de baankapiteins en de naamcontrole verdwenen de groepen, één voor één de nacht in. Een nacht die droog maar wel fris aanvoelde, ideaal wandelweer.

De lichten doofden in de Gildezaal en de nacht ploegen namen de start, om tijdig ter plaatse te zijn. Bedankt Inge, Mario, Heidi en Willy. Het vaste bagage team Benny en Johan, laden de tassen in, om deze eerst in Aarschot en daarna in Blauwberg te deponeren en te zorgen dat ze bij tijds terug in Schaffen zijn voor de wandelaars. Bedankt mannen. Intense taken die moeten uitgevoerd worden, achter de schermen, waar de wandelaar zich niet altijd bewust van is, maar die zeer belangrijk zijn om deze organisatie gesmeerd te laten verlopen.

Vanaf s ‘morgens 6 uur waanden we ons in het tv programma van destijds ‘Wedden dat’; meer dan 140 ‘smossen’  maken om tijdig in Wolfsdonk te krijgen tegen 7h 15.  Het was wel niet met Jos Brink maar wel met teamleider Jos Poel dat deze opdracht werd uitgevoerd.  En de opdracht is met glans geslaagd! Dank u wel smos madammen.

Alex, gewezen baankapitein en nu ‘manusje van alles’ (en uiteraard onze parcoursmeester) merkte bij het afleveren van deze heerlijke smossen bij aankomst in Wolfsdonk dat de eerste, (te) snelle wandelaars al ter plaatse waren. Sommige wandelaars, atleten blijven in topvorm. Ook zonder afgepijlde, georganiseerde wandelingen, blijven zij hun conditie verzorgen!

Gelukkig is Benny postbode geweest en kan hij als geen ander vroeg uit de veren. Al vroeg in de nacht stond onze ontbijtploeg klaar om alle wandelaars van spek met eieren te voorzien. Marleen en Marianne hadden daags voordien de vegetarische pasta al klaar gemaakt. Wat een organisatie, wat een team.

Andere vroege vogels waren ons koningskoppel ‘Willy en Mariette’ Bij  het ochtendkrieken geurden zij Aarschot en omstreken met de lekkere asperge soep. Hier konden alle wandelaars hun wandelduivels ontbinden. Voor de baankapiteins zat hun opdracht erop. Dank mannen om lang op voorhand de parcours te verkennen, uit het hoofd te leren om zo in de nacht jullie wandelgroep veilig tot hier te krijgen.

Ook bedankt aan diegene van de frisse wagen controles, Heidi, Willy, Pascal en Chris. De hippe controlezalen in disco stijl, verzorgd door Maddy, Greet, Peggy, Rita en Jos, waar een goede sfeer heerste en de wandelaars  mee konden zingen met ‘mooi weer vandaag’  en andere klassiekers. Het ideale recept om half slapende  wandelaars op de benen te houden. Een welgekomen afwisseling met de meestal zo stille zalen. Jullie blazen er echt een nieuwe, frisse wind in!

Bedankt aan alle medewerkers, zonder Jullie was de Gildentocht niet zo een groot succes geworden. Bij de aankomst was iedereen tevreden over deze Gildentocht. Het parcours, de bevoorrading en de ondersteuning van de baankapiteins. Een speciale vermelding voor Louis, onze jeugdige voorzitter, die op een bijzondere leeftijd, ondanks een dipje, zijn tweede Gildentocht 100 km. tot een goed einde wist te brengen!

Ook de dagtochten liepen vlot. We mochten meer dan 800 wandelaars ontvangen. Ze geven ons de mogelijkheid vele ‘monumenten van wandelaars’ te kunnen ontmoeten. Dank jullie om terug te blijven komen. Het zorgt voor een blijde ontmoeting aan de start-en vertrekzaal. Een zaal die goed kan bereikt worden dankzij onze talrijke parkingswachters. De mannen die bij ochtenddauw in de koude alles in goede banen leiden.

DANK U! Wij kijken uit naar de volgende 100 km. tot volgend jaar!

Alex Govaerts en Kris hazenbosch