Home » Nieuws

Nieuws

Tiende Gildentocht is er eentje om in te kaderen

De laatste jaren kent VOS Schaffen moeilijke weersomstandigheden. Ook dit jaar zorgde regen en wind tijdens de nacht voor een onvergetelijke editie. Het begon droog en hoopvol. ‘Af en toe een buitje, dat kunnen we wel hebben’. Maar daar bleef het niet bij. Rond middernacht begon de koude wind aanhoudend van de partij te zijn. Regenbuien begonnen op te zetten en zorgde vooral voor wateroverlast. De laatste verkenning twee dagen voordien was kurkdroog. Zelfs geen modder. Nu waadden we door overstroomde paden. De reacties van de wandelaars waren zeer uiteenlopend. Sommigen kwamen naar mij en staken hun duim op en bedankte me. ‘Hiervoor komen we naar Schaffen’. Dit zijn de wandelaars die met plezier € 31 betalen voor een overlevingstocht. Anderen keken bedenkelijk naar mij en dachten ‘dit kan je toch geen wandelen meer noemen?’ Ik was verbaasd dat ik bij momenten geen schoen naar mijn kop kreeg geslingerd. Het was loodzwaar bij momenten. Natte voeten, een lange koude nacht. Korte autocontroles, proberen iets langer binnen controles te houden. En dan, na een laatste waterbad net voor de grote controle in Wolfsdonk, een zonnige dag, klaar om ons op te wachten. Een heerlijk ontbijt. Een warme sfeer. Enthousiaste vrijwilligers, de lange afstandswandelaar die ‘zijn knop’ moet omdraaien. Altijd een bijzonder moment. Je voelt de spanning. Het afzien, de hoop naar een nieuwe dag zonder regen, met wat zon als troost. Het parcours werd heuvelachtiger. Het gaf ons mooie uitzichten, pittige klimmetjes. Het was zwaar voor velen. We hebben weet van zes opgaven.

Dank aan alle baankapiteins, dank aan al de helpers en medewerkers, het bestuur die in alle bescheidenheid kei hard werken achter de schermen om elk jaar ervoor te zorgen dat de wandelaar niets te kort komt.

Dank aan onze trouwe sponsors: Rudy van Dorne Sport, Aelbers Podologie  voor de prachtige shirts en Brouwerij Haacht voor de heerlijke Gilden.

Dank aan onze bijzonder grote groep vrijwilligers, het nieuwe nachtteam dat een puike prestatie leverde en alle VOS medewerkers die ergens ten velde stonden.

Onze excuses aan de wandelaars die tijdens de laatste drie rustposten niet voldoende zijn bevoorraad. We beseffen dat dit absoluut niet kan wanneer je een zware 100 km zoals de deze wandelt. Er zal alles in het werk worden gesteld om er voor te zorgen dat dit volgend jaar niet meer gaat gebeuren.

Dank je wel voor je aanwezigheid. Tot gauw ergens ten velde,

Kris hazenbosch

In naam van het bestuur en de ganse club VOS Schaffen

Inschrijvingen voor de wachtlijsten niet meer mogelijk!

 

Er kan niet meer worden ingeschreven voor de wachtlijsten voor de tiende Gildentocht 100 km. Alle lijsten zitten vol. De deelnemers van 2016 hebben nog de mogelijkheid om zich in te schrijven tot eind maart. Dan gaan de wachtlijsten in voege. We danken alle wandelaars voor het vertrouwen in onze organisatie. We hadden graag meer plaatsen aangeboden. Maar we kennen onze sterktes en onze beperkingen.

Dit jaar zullen we onze jongste baankapitein Sven Nys in functie moeten missen. Sven heeft het zeer druk met zijn job en past een jaartje als kapitein. Hij zal als wandelaar ‘zijn groep’ wel vergezellen. Sven is één van de weinigen die er van het eerste uur bij is. Hij werd in 2008 tijdens de eerste editie om 12 uur ’s nachts 16 jaar. Jonger kan je niet beginnen aan een 100 km. We hopen dat Sven in 2019 de tijd terug vindt om als baankapitein ons team te versterken!

Peter Vos zal zijn taak in de tweede groep overnemen. Hierdoor komt Filip Bonnyns als baankapitein nieuw ons team. Filip zal de derde groep afsluiten. Zo wordt de ervaring van Hugo al doorgegeven van vader op zoon. Beiden zullen als baankapitein de Gildentocht tot een goed einde trachten te brengen.

Inschrijvingen voor de wachtlijsten niet meer mogelijk!