Donderdag 05/07/2018

Berkentocht

Voetbalkantine Berkenhof Molenstede

 

 De 4 km wandelaars krijgen de mooiste troeven van de omgeving te zien! Je dwarrelt over bospaden naar beneden. Even verhard ( een verkeersdrempel vertraagt je vaart) en terug over zanderige wegen opwaarts. Wat een klim! Boven even uitrusten en genieten van dit magistraal uitzicht! De afdaling gaat geleidelijk aan en geeft ons terug de kans op adem te komen. De wandeling gaat verder over rustige verharde wegen met lintbebouwing . Nog even een laatste stukje onverhard over stofferige kleine wegen. Tijd voor een lekkere rijstpap of een goed glas bier!

7 en 9 kilometer trekken naar Molenstede. Je doorkruist een goed bewaard bos, je wandelt over de groene flank van de Langeberg. Even  een verharde doorsteek om de groene landerijen van het oude verscholen kasteel te bezoeken. De ontdekking door de natuur gaat verder in het prinsenbos. Als koningen worden we ontvangen in deze groene schat! Dassenaerde neemt deze idyllische tocht over. Een bosrijk gebied met zanderige ondergrond. De warmte van de Kempen is hier goed te voelen!

De 13 kilometer kent bij aanvang hetzelfde traject als de 9 kilometer. Je gaat je eigen weg richting Okselaar. Paden doorheen beschermde natuurgebieden waar je bij een vroege stille start een opgeschrikte ree kan zien weglopen. Net voor de rustpost is er nog het prachtige bosrijke gebied van het kasteel van Arendschot. Paadjes tonen jou de weg naar de controle.  Terug huiswaarts bezoek je even de provincie Limburg ter hoogte van het ‘neusgat’ Engsbergen. Bosrijke gebieden zijn inmiddels deels kale vlakten geworden om verdwenen dierensoorten hier terug te kunnen huisvesten en omwille van het geloof van huidige groene experten die er prat op gaan dat er terug meer ‘vlaktes’ moeten gecreëerd worden… Ter hoogte van Dassenaerde vervoeg je de wandelaars van de kortere afstanden.

We doen een warme oproep aan  alle wandelaars die de kracht hebben 20 km te kunnen wandelen deze kans te grijpen. Laat je onderdompelen in een betoverende wandeling doorheen het groen van Gerhaegen en Houterenberg. Bij mooi weer zie je de purperen hei mooi in bloei staan. Je wandelt door uitgeslepen paden doorheen ongekende schatten. Kijken, voelen, ruiken… Laat je zintuigen de vrije loop gaan. Neem je tijd, kom af en geniet van deze buitengewone tocht!