Hugo Bonnynstocht - 19/01/2019

Gildenzaal, Pastorijstraat, Schaffen

Inschrijven van 7 tot 15 uur

 

Onze Hugo Bonnynstocht vertrekt vanuit Schaffen, een landelijke deelgemeente van Diest

Onze wandeling van 4 km biedt je landelijke wegen van Schaffen aan waar de woningen grenzen aan ongerepte natuur.  Je wandelt ook door een holle weg, die onverharde stukken kent.  Dit is best een pittig stuk! Je blijft vast en zeker in goede conditie! Maar geen zorg, even later loodsen we je veilig terug naar goed begaanbare wegen, omringd door de bewoners van Schaffen.

Nadat de 8 km een rustige start kent met de 4 km.wandelaars, trek je hoger op naar Kelbergen. Hier bevinden zich vele boomplantages van het bedrijf ‘Arbor’.  De rijke variatie aan boompjes, geeft het landschap een bijzonder uitzicht, al zorgt het nooit voor een bebost gebied. De beboste flanken bezoeken we ook niet veel later. Als een volleerd mountainbiker slinger je door de kleine paadjes van links naar rechts, van boven naar onderen. Geen paniek, dapperen onder ons! We landen tijdig bovenop het plateau van Kelbergen. Hier heb je een mooi uitzicht op de omgeving en zijn de wegen terug breed en makkelijk te bewandelen. Wanneer we het veld op dit plateau doorkruisen, gaat het fors terug naar beneden en duurt het niet lang alvorens we onze wandelaars van de 4 km terug vervoegen naar de start-en aankomstplaats.

Wandelaars van de 13 km trekken samen met de 22 km door Heesbos. De kleine paadjes verhullen langzaam hun geheimen van dit prachtige uitgebreide bos. Wie deze streek denkt te kennen, dan zich ook nu alweer laten verrassen. Onze parcoursmeester  heeft ook deze keer weer enkele onverwachte wendingen toegevoegd aan jouw avontuur. We rusten uit in de parochiezaal van Webbekom. Na controle bezoeken we het kasteel van Lobos. Wanneer we het aan onze linkerzijde zien opduiken, weten we dat we dra terug het bos induiken. Heesbos bevindt zich op de uiteinden van de flanken van het Hageland en dat voel je  wanneer je de poorten van dit bos betreedt. Klimmen is de boodschap! Eens je de top hebt bereikt, word je beloond met de rust die door dit bos waadt. Laat de stress hier maar achter. Geniet van je gratis behandeling!

Wie Hugo Bonnyns wat beter kent, weet dat Hugo van geen kleintje is vervaardigd. Hij houdt van de lange afstand. Aarzel dan ook niet om de 22 km aan te vangen! Vanuit Zelem trek je richting Mellaar. Aan het kasteel Lobos zoek je de onverharde wegen op tussen de weien. Even het verhard passeren en de velden worden opnieuw bossen. Wanneer je de bewoonde wereld van Zelem terug treft, weet je dat een verdiende rust niet veraf is.

Hugo en wandelclub heten jullie van hart welkom. Aarzel niet om Hugo even aan te spreken in de startzaal, of ten velde. Hij staat je graag ten dienst om één van zijn vele prachtige wandelverhalen te vertellen. Hugo is een wandelend boek!