Gildentocht 1/05/2018

Afstanden: 4-6-8-12-20-30 km

 

Start: Gildenzaal, Pastorijstraat te Schaffen-Centrum

 

 

 

Parcours: Ook de wandelaars van 4 km hebben graag een afwisselend parcours. Je krijgt  onverharde en goed begaanbare wegen aangeboden. Zo wandel je door het stille weiland, ga je even door een boomplantage . Je laatste traject is verhard en geeft je de mogelijkheid om terug op adem te komen.

Wandelaars van 7 en 9 km trekken voluit door het bosrijk gebied van Hees. Kleine padjes waar mogelijk. Ook de steile kam in het bos ga je beklimmen. Pittig en mooi!

De wandeling van 13 km verlaat de kortere trajecten ten midden van het beboste Hees en zoekt het centrum van Zelem op via het drassig gebied van de ‘Baeklsbeek’. Geen zorg, verharde wegen houden je voeten hier droog! Na controle twijfel je geen seconde om snel terug in het bos van Hees te vertoeven!

De lus van de 21 km (en 41 km) is bijna negen kilometer lang. Deze afstand geeft je de mogelijkheid om het beboste gebied van Lummen te bezoeken. Je gaat langs het Zwarte water terug naar Zelem. Je klimt de Sint Jans berg op en vertoeft enige tijd in bossen van de toenmalige zusters, die hier ooit verbeven.

Wandelaars van de 30 en 41 km kennen een andere start. Je gaat onmiddellijk naar de controle van Kaggevinne, zodat je de 100 km vervoegt  tijdens hun laatste 16 km. Opgepast wanneer je de marathon wandelt, maak je nog een extra lus in Zelem, die niet aansluit bij het parcours van de 100 km. de 30 kilometer komt vanaf Kaggevinne volledig overeen met het 100 km traject. Je bereikt Kaggevinne via de stadskern van Diest. Even de wallen op, onderaan volg je  het vlonderpad doorheen de stad. Je gaat onverhard langs het citadel door. De safraanberg verlaat je via zijn holle weg. Je daalt af tot aan de oevers van de Demer. Zij is jouw gids samen met de spoorweg naar Leuven tot wanneer er terug een holle weg op jouw wacht op bergopwaarts te trekken. Boven in het Kaggevins veld ontmoet je de wandelaars van de 100 reeds alvorens jullie samen de Ketel in Kaggevinne  bereiken. Het vervolg van je traject staat beschreven in de parcoursomschrijving van de 100 km.