Flyer Oranjetocht 14 oktober 2018
PDF – 157.3 KB 41 downloads

 Zondag 14 oktober 2018

23e Oranjetocht i.s.m. TE GEK!?

CVO De Oranjerie

 

 

Inrichtende club: Wandelclub Vos Schaffen vzw (4049)

Start: CVO De Oranjerie, Boudewijnvest 3, 3290 Diest

Afstanden: 4-8-12-20-30 km

 

De Oranjetocht start vanuit de Oranjestad Diest in samenwerking met ‘Te Gek?!’ Te gek is een organisatie die in het leven is geroepen om mensen meer stil te laten staan bij psychische ziektes. Wanneer je rondom je kijkt zal je merken dat evenveel mensen te kampen hebben met psychische ziektes dan met gebroken botten. VOS Schaffen ondersteunt dit project en zal naar de toekomst toe nog initiatieven in het leven roepen om stil te staan bij deze problematiek. Vandaag houden we alvast controle in de sporthal van het psychiatrisch ziekenhuis ‘St. Annendael, waar ‘te Gek?!’ gehuisvest is.

Wanneer je 4 km wandelt ontmoet je het rijke verleden van Diest, een bruisende stad in de Middeleeuwen, met zijn Lakenhallen, mooi bewaarde gevelhuizen en zijn rijzige kerken, opgetrokken uit ijzerzandsteen. Je bezoekt het mooie Warandepark. Het Kasteel van Diest prijkte hier ooit op de helling. Naast jou wordt er ijverig gesport. Na de controle van ‘te Gek?!’ trek je door het begijnhof van Diest. Het vlonderpad doorheen de stad, wijst jou de weg naar de startzaal.

De 10 km en tevens de lus van de 30 km gaat doorheen de prachtige natuur van het Citadel. De binnenstad leidt je naar het Warandepark, waar je naar boven klimt om de restanten van het kasteel te bezichtigen. Na de controle gaat het opnieuw opwaarts over de stadswallen van Diest. Je wankelt tussen de Zwarte beek en ring van Diest.

Kies je voor 8 km wandel je langs het citadel naar boven om Kaggevinne te bereiken. Even rusten en verder al wandelend genieten van het plateau van de Vinckeberg. De holleweg naar onder is adembenemend. Hij leidt je naar de Demer, om zo terug in de stad te trekken.

Het traject van 12 km. start samen met onze vrienden van de 8 km.  Na de controle trek je door het Kaggevinse veld. Je ondervindt het hoogteverschil van de Hagelandse glooingen. Prachtige vergezichten liggen voor  het rapen. Je gaat tot slot langs de Demer De stad terug in.

Wanneer je kiest voor de afstand van 20 km maak je een lus in Kaggevinne van 8 km richting Scherpenheuvel. Je waadt door de vlaktes van het Zichems veld. Het Kaggevinse veld is opnieuw verraderlijk heuvelachtig. Ook hier word je beloond met vergezichten.

Welke politieke kleur zondag14 oktober zal kleuren weten we niet, maar deze wandelzondag zal oranje kleuren, de kleur van de prins van Oranje Nassau.