Donderdag 30 juni 2022

Berkentocht

Inschrijving in de

                              Gildenzaal, Pastorijstraat 1, Schaffen

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: Gildenzaal, Pastorijstraat, Schaffen

Afstanden: 4-8-12-20 km

3 provinciënwandeling, wijziging van startplaats!!

Gildenzaal Schaffen !!! ipv Berkenhof  Molenstede.

 

PASTORIJSTRAAT 1 SCHAFFEN  OP 30 JUNI 2022.

 

Voor de tweede maal op rij kunnen we niet starten op de jeugdpleinen van Diest. Zeer tot ons grootste spijt, want dit is een mooie locatie, maar geen parking (te weinig)  beschikbaar en de verantwoordelijke van het jeugdbestuur zijn onbereikbaar, en reageren niet op onze mails of telefoons. Zeer jammer maar we proberen dit op te lossen.

4 km. Alle afstanden starten vanuit de Gildenzaal, dwarsen het plein van de St Hubertuskerk om langs de Berkenstraat,  Schaffen centrum te verlaten. We stijgen naar Schaffens veld door de plantages van Arbor en langs de Driesstraat, Kerkstraat, en Waterbosstraat  lopen we terug naar de aankomst.

8 km. We lopen mee met de 4 km die we verlaten,  via de Driesstraat, om vervolgens door de Stappersstraat af te dalen naar de Kelbergstraat.  Langs de Wijnstraat komen we in een mooi bosgebied over de Kenis berg, een getuigenis heuvel van diestiaan,  ijzerzandsteen, achter gebleven bij het weg trekken van de zee. Langs de Peerstraat door de  Arbor plantage komen we bij de 4 km en lopen samen naar de Gildenzaal.

12 km. We verlaten de 4 en 8 km door de waterstraat lang het klassieke beekje lopen we dwars door het weide land tegenover B&B De witte hoeve. Op letten voor de Diestse  vlaaien. Over de rauwberg dalen we af en kruisen de Blanklaarstraat,  we lopen door mooie velden en bos gebieden, door een groene tunnel van struiken, langs Heesveld. Hees een gehuchtje van Zelem langs de Galbergenstraat door de vallei van de zwarte beek en zo verder naar de rust in de kantine van Zelem. Tijd voor een hapje en een drankje.

Na de rust komen we voorbij het kasteel en hoeve van Lobos,  en gaan we over het bruggetje van de zwarte beek, lopen door een wirwar van mooie boswegen, door het gebied van Hees en langs de Kerkeberg zien we de kerk van schaffen opdagen alsook het eindpunt.

Lus vd 20 km. Aan het kasteel van Lobos lopen we links door een prachtige veldpad en komen we in Zelem dorp, over verharde weg langs het oude gemeentehuis en tegenover dancing Astrid begeven we ons in het Rotbroek langs rustige landwegen en lopen we langs Hoeve Eksterhoek.  Hier  gebruiken we eventjes het knooppuntennet, langs de vogelkijk wand  en een klimmetje naar de baan, om even verder in de natuur te verdwijnen aan de Velpe.  We wandelen over de  Sint Jans berg met een mooie landweg. Daarna gaan we verder door een nog nieuw pad, aangekocht door natuur en bos, zeer  mooi.  Een prachtige doorsteek brengt  via de Thibaut straat ons even langs de spoorweg en terug aan de rustplaats aan het voetbalplein. Na een verdiende rust volgen we de 12 km tot aan de aankomst .