Hugo Bonnynstocht -  21/01/2023

    Gildenzaal, Pastorijstraat,    Schaffen

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: Gildenzaal, Pastorijstraat te Schaffen

Afstanden: 4-8-10-14-21-31 km 

Inschrijven van 7 tot 15 uur

 

Voorwoord Hugo Bonnynstocht 21 januari.

Na 2 jaar corona, weer een volwaardige Hugo Bonnyns tocht!!

4 km. We starten vanuit de Gildezaal, lopen door de Kerkstraat en waterstraat, kruisen de grote baan, via de Arborplantages gaan we de Postbaan in die ons terug in centrum Schaffen brengt.  Parcours is geheel  rolstoel vriendelijk.

8 km. We lopen samen met de 4 km, die we verlaten en de Berkenstraat links inslaan, en lopen over Schaffens veld, dalen af langs de Wittehoef straat en lopen terug mee met de 4 km. We verlaten deze en gaan richting Hees bos, een prachtig stukje natuur en via de Kerkenberg komen we terug in centrum Schaffen.

10 km. De 10 km is een kopie van de 8 km,  maar met een extra lusje in Kelbergen.

14 km. Vanuit de startzaal  lopen we over de parking Oosterlindeveld  en via de Nieuwe dijkstraat beklimmen we de pittige helling van het vliegplein, links verscholen tussen het stuikgewas ontwaren we Fort Leopold. We trekken verder richting Molenstede, langs de kruisstraat en de jeugdvoetbalvelden Berkenhof,  en langs de achterzijde van de jeugdlokalen komen we op controle Molenhuis, tijd om aan de inwendige mens te denken. Na de controle nemen we het brugje van het zwart water, stappen door de molenweg langs de voormalige auto controle (nu werkruimte voor natuur punt). We Kruisen de Turnhoutsebaan door een van de vele trage wegen, met dank aan de mensen van Molenstede (trage wegen en Landelijke gilde). Langs de gele straatbordjes met soms  rare straatnamen. We vervolgen onze weg via Dassenaarde, Klappij straat  en stappen door het mooie natuur gebied de Schans, met recent gerestaureerde  gebouwen. Langs Cafe de Hoef en de Vroentestraat lopen we naar de Gilde zaal.

21 km. Vanuit de controle nemen we links, richting Wevinne straat, Holle weg en Broekstraat. Even verder verdwijnen we achter de huizen over mooie kronkelpaadjes,  Melgervoetpad, Vijverstraat, Craesbosch voetpad. (eeuwenoude voetweg Molenstede-Diest) Enkele jaren geleden terug in gebruik gesteld  langs de Werdekens straat en Hellestraat. Zo lopen we langs de Galgenberg om zo terug de dorpstraat en de controle te bereiken.

Afstanden 4 – 8 – 10 - 14 – 21 -  31 – km.  

21 km = 14 km +lus Molenstede 7 km. - 31 km = 10 km + 14 km + lus Molenstede 7 km.