Hugo Bonnynstocht - 16/01/2021

Gildenzaal, Pastorijstraat, Schaffen

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: Gildenzaal, Pastorijstraat te Schaffen

Afstanden: 4-8-13-21-31 km

Inschrijven van 7 tot 15 uur

 

HUGO  BONNYNS   TOCHT  16/01/2021 :  PARCOURS BESCHRIJVING.

 

De hoop op een normaal wandeljaar  krimpt met de dag. Met wat kan den Hugo ons uit- wuiven. Wij starten vanuit de Gildenzaal voor 4/8/13/21/31 km  over het Sint- Hubertusplein aan de  St-Hubertuskerk (Gotiekstijl, bouwjaar 1635)  gaan we richting Kerkeberg (45m hoog) langs villa Guldenboom.

De 4km loopt aan de Barenbergseweg, via de Zelemseweg  richting Schoonaarde en gaat over verharde wegen, langs de Postbaan terug naar de startzaal, tijd voor een koffie.

De 8km gaat achter de Kerk eigenzinnig zo snel mogelijk langs Schaffensveld naar de controle in zaal “de Vleugt”.

De 13km en 21 en 31km duiken op de Barenbergseweg even het groen in van het Prinsenbos, om langs de Postbaan en de plantages van Arbor naar Schaffensveld, om samen met de 8km naar de Vleugt te stappen. Na een deugddoende rust gaat het langs de Kruisberg (58m) noodgedwongen langs de Peerstraat (domein van Het Steenkot is afgesloten, er loopt een rechtzaak tussen de eigenaars en de stad),  Kenisberg (40m) door de wijdse vlakte van  Kelbergen met zijn Arborplantages, richting Schaffen, langs de “Verlorenkostmolen” (stond  eerst in Beverlo gebouwd 1835, verhuisd naar Schaffen 1904, eigendom van de stad Diest). Via de Kerkstraat komen wij terug aan de Gildenzaal.

Vanuit de Vleugt start de 21km (lus 8km) langs de Baanhuisstraat, Violetstraat en dwarsen we de grote baan zo langs de Heuvelstraat naar de Hertenrodeberg (48m hoog) via de Hezestraat door de groene wegen, langs de Rauwberg (40m hoog) naar de controle.

De 31km, (21km + lus van 10km) langs Baanhuisstraat over het voetbalplein van Nand, langs groene onverharde wegen door ’s Hertogen, de Busselenberg, Het Rot, door het gebroekte, langs de oevers van de kleinbeek verder richting Vleugt. We kunnen de koffie al ruiken als Corona het toelaat, anders plat water. Vanuit Vleugt volgen wij dan de andere afstanden terug naar de Gildenzaal.