Zaterdag 11-09-2021

Kalen Driestocht

 

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: OC Den Kalen Dries, Meldertsebaan te Meldert-Lummen (Limb.)

Afstanden: 4-6-8-12-20 km

 

Alle afstanden vertrekken aan Kalen Dries richting Pastorijstraat

4 KM.  

Vandaar uit starten we, rechts samen met de 4/6/8 km, richting voetbalplein van  Meldert. We gaan  links de Geenmeerstraat in, aan de kapel terug links, de Processieweg in, en over verharde wegen via Kwade plas kruisen we de Meldertsebaan en via de Waterheikensstraat buigen we af naar de Zandstraat, richting  centrum waar de koffie klaar staat.

6 KM.

Aan het voetbalplein gaan we  rechtdoor en samen met de 8 km duiken we het onverhard in. Groene  landwegen en natuur in al zijn glorie. Van hieruit hebben we langs alle kanten prachtige vergezichten  door de Holstraat, Bijgaertstraat  over de Venusberg, wat een weelde van rust  en stilte, en via de Langeheidestraat ( aan het huis nr 7 is er een bio slagerijwinkel met vlees van scharrelvarkens ) loopt onze route terug naar Meldert.  Tijd voor een welverdiende rust en drankje als het mag van tante Corona, is me dat een akelig type!

8 KM.

Bij de terug weg van de 6 km nemen we een extra lusje door de Hereheide straat en de Processieweg , om even verder de 6 km weer te vervoegen naar de rust.

12 KM.

Met de 12 km gaan we richting Vleugt, links in de Pastorijstr kruisen we de grote baan en langs de kerk ( bouwjaar 12-13 de eeuw na verschillende verbouwingen,  ook bekend voor de ingestorte toren 07/07/2006, en  kwam er een nieuwe moderne toren in 2011 .)  via  de Zelemseweg  gaan we even verder een mooie groene weg in, achter de huizen om vervolgens rechts de baan te kruisen en dan is het eventjes klimmen richting Wezelbaan. Door de velden en weiden, nagestaard door de paarden gaan we langs de Schellekensberg +- 50 m hg  naar de vleugt, waar Mariette en haar team ons  ontvangen (waarvoor dank net als voor alle medewerkers!) Na een drankje en een hapje gaan we verder door de Baanhuisstr en over groene rustige zand wegen, over de Hertenrode berg dalen we af langs de Eekhorenstraat richting Meldert, via de zandstraat loopt deze prachtige wandeling ( waarvoor dank  Bonny ) terug naar de Kalen Dries.

Vervolg Kalen Driestocht

20 KM.

Hier maken we een lus over het oude plein van Nand, langs de bosrand hebben we een mooi zicht over de streek en over  veldwegels  gaan we langs grote landbouwbedrijven. Hopelijk wat minder modder dan met de H Bonnyns  tocht. We stappen nu naar Kriekelswarande, door een prachtig bosje kruisen we de Roth straat en komen in de vallei van de drie beken ( kleine-grote-middelbeek ) een prachtig natuurgebied.  Met veel lage water gevoelige weiden en  vijvers,  een broedgebied dat nu toegankelijk is. 

Hier ziet men een grote verscheidenheid  van water en andere vogels .Dit broedgebied staat onder toezicht van Water en bossen. Er is ook een rijke planten groei,  die zich  prima voelen in deze  natte omgeving. We kruisen de Hasseltsebaan en na de controlepost  volgen de wandelaars de 12 km tot het einde.

 

 

Onder Voorbehoud