Donderdag 11/03/2021

Sneeuwklokjestocht 

Den Amer Diest 

Nijverheidslaan te 3290 Diest

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: Den Amer, Nijverheidslaan te Diest

Afstanden: 4-6-12-20 km

Inschrijven: van 7u00 tot 15u00

 

SNEEUWKLOKJES TOCHT    DONDERDAG  11 maart 2021 .

 

Bij leven en Corona  welzijn (overheidsvoorwaarden )  starten wij onze wandeling vanuit DEN AMER .

4 km.

Wij steken de Nijverheidslaan over en gaan langs de brandweerkazerne over de Demer en nemen rechts af  de Turnhoutse baan langs  het   NMBS  Station van Diest, nemen de voetgangersbrug om via het Weerstandsplein  en Cerkelpark,  de Kaai   even langs het centrum  langs het ST Jacobsplein en door het steegje achter de Valleilaan  terug aan de startzaal te komen.

 9km.

Wij  gaan links richting Zichem. Beklimmen de  doorsteek naar de Zichemse weg, kruisen de Citadellaan en wandelen door het altijd mooie Citadelpark met  vele oude bomen. Tot over enkele jaren was dit verboden gebied  en jaren terug konden de paras  zich hier uit  leven. Wij zien de oude  indrukwekkende gebouwen grachten en muren. De Citadel heeft een speciale 5 kantige vorm bijna niet in te nemen (in die tijd ) en die ons moest beschermen tegen de vijanden. Wij  dalen langs de Allerheiligenberg af naar het centrum,  via enkele straten komen we in  een groene long  van Diest het Warande park  vlak bij de controle die gelegen is aan de pleinen van de vergane glorie  KFC Diest. Na een welverdiende rust en drankje  vatten we het tweede deel  aan door het Begijnhof te kruisen en langs de Leopoldvest  de saspoort en de oevers van de demer. Hier slaan we links af onder de Schaffense poort  om via de vlonders uit te komen aan de kliniek en door het Cerkelpark  en de Kaai ons te begeven naar Den Amer.

12 km.

Aan de schaffense poort zoeken we de rust op van het Webbekoms  broek,  om de oude spoorwegbedding te volgen tot sluis k 31 en buigen terug via het natuurcentrum en de honden losloopweide om op de stadswallen terecht te komen, en dalen dan terug af richting  Cerkelpark  en dan samen met andere afstanden naar de aankomst.

21 km .

Langs de oevers van de waterplas van de Halve maan trekken we langs de Badstraat  over de dijk van het spaarbekken richting Webbekom  om de Halensebaan te kruisen, om in  het  gebied de Heg terecht te komen  achter de Toyota gebouwen.  We gaan over de kloosterberg 53 m hoog en hier hebben we een uniek zicht over Diest. Via het Vervoortplein komen we aan de controle van  Warande stadion  en na een rustpauze vatten wij het ultieme gedeelte aan samen met de andere afstanden .