Sneeuwklokjes Corona-wandeling

 

Vanaf donderdag 11/03 tot en met zondag 04/04 


Start op parking Warande Stadion of parking Halve Maan, 
Omer Van Oudenhovenlaan.

Afstanden 5-8-10-11-13  km.

 

Alle afstanden starten langs de achterzijde  van het stadion en door het Begijnhof.5 km.  We wandelen achter het warande stadion (bouwjaar 1946) door ( DIEST -Speelde 2 x enkele jaren in eerste voetbal klasse en derby ‘s tegen Beringen en St Truiden). Gaan door het begijnhof, gesticht in 1253,  stomen door over de oude site van de Shoe-post  nu Bogaardveld. Om dan langs de verversgracht, over de vlonders doorheen het 800 jaar oude Cerkelpark (van de voormalige brouwerrij ). We gaan langs de Kaai. De Demer was vroeger bevaarbaar tot in Diest. Langs de kanonbaan lopen we rond de Citadel  en dwars door het citadelpark dalen we af naar centrum en via het sportpark, de Warande komen we terug aan de start.


8 km. Loopt grotendeels mee met de 12 km. Achter het begijnhof kruisen we de ring onder  de  Wallen door over  de Saspoort en over  de  Terlingsbrug ( de spoorwegbrug ) richting Dassenaarde. Hier volgen we een passage onverhard, door een bomen plantage en langs  de achterzijde van Fort  Leopold, klimmen we op de Cauberg. Mooie vergezichten langs het Librechtsveld, dalen we af richting station over de wallen, opletten op trapje  en komen terug aan de Halve maan en de  start.


10 km.  Gaan we rechts over de saspoortbrug langs de hondenlosloopweide, over de oude spoorwegbedding. (verbinding Diest -Tienen-Zoutleeuw nu fiets pad ) Links van ons zien we de sluispoorten die het waterhuishouden regelen  in het Webbekoms broek. We gaan rechts over de kasseien, nemen de dijk van het overstroombekken en kruisen de Halense baan  over, langs mooie slingerende veldwegen komen we langs Toyota, gaan rechts en zien de Lourdesgrot. Via de Reustraat over de Kloosterberg 50 m hg 
( mooi zicht over Diest ), langs Vervoortplein komen we aan de achterkant van de halve maan  en het voetbalplein.


11 km  Is kortere versie van 13 km, afslag aan de klappijstraat, recht door  naar de voetbalvelden van Berkenhof.


13 km.  Op Liebrechtsveld slaan we rechts af en gaan richting Dassenaarde,  over het zwartwater, we zien de bolhuishoeve (vakantie hoeve). Dassenaarde is de speelplein opvang  wereldberoemd bij de Diestse jeugd. In de helling zijn loopgrachten  te zien  die dienst deden  als bescherming van het Vliegveld. Via de Asdonkstraat passeren we langs de jeugdvoetbal pleinen van Diest
( gaan verdwijnen  binnen paar jaar  wegens  zone vreemd ) over de Cauwberg, voetweg en Holleweg,  vervoegen wij  de 8 km om zo samen naar  de finish te stappen.

Corona blijft ons ambeteren, normaal zouden we in de Amer starten maar dat doet dienst als vaccineercentrum, afwachten hoe het zal zijn op 1 mei met de Gildentocht. 

HOU  HET GEZOND + VEILIG.