Hugo Bonnynstocht -  20/01/2024

    Gildenzaal, Pastorijstraat,    Schaffen

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: Gildenzaal, Pastorijstraat te Schaffen

Afstanden: 5-9-13-21-30 km 

Inschrijven van 7 tot 15 uur

 

 

VOORWOORD HUGO BONNYNS TOCHT 20/01/24.

5 km. We starten vanuit de Gildenzaal langs de Klein Baan, Wijerstraat, Groenhof en via de klim van de Kerkenberg lopen we terug naar de startzaal.

9 km. Bij de start lopen we in gezelschap van de 5 km wandelaars, die we links laten om de spoorweg brug te beklimmen,  en lopen verder naar het Webbekoms broek, over de oude tramweg die we verlaten aan de stuwsluizen,  die Diest moeten beschermen bij wateroverlast, we lopen een tijdje langs de Demer en  de Zwarte beek,  het gebied Gennep en Leunen. Door de Schans straat lopen we Hees bos door om samen met de 5 km het laatste stukje  aan te vatten, de mooie holle weg van de Kerkeberg.

13 km. We verlaten de startzaal via de Vroente straat om vervolgens langs de spoorweg richting Engelbeekstraat, door de Dries straat te slalommen en door de  eindeloze Arbor plantages,  die ieder seizoen een ander  uitzicht hebben van mooi groen tot herfst kleuren. Langs de Peerstraat  kruisen we de Kelbergenstraat om vervolgens langs het  zonnepanelen veld en een mooie veldweg naar het Steenkot te stappen. Uit deze  groeven zijn vele ijzererts bouwstenen gehouwen om op de vele bouwwerven terecht  te komen.  Door de opkomst van de bakstenen is de ijzersteen in verval geraakt en enkel nog in gebruik voor de renovatie van kerken en oude gebouwen.  Het op maat maken is veel te duur geworden en tevens  verboden. We lopen langs de bosrand van de Schellekensberg om op de controle van de Vleugt  te genieten van een koffie onder het goedkeurend oog van Mariette.  Langs de Baanhuisstraat en de Rauwberg vatten we deel 2  aan langs Schaffensveld,  en dalen we terug  af naar het centrum van Schaffen.

21 km = 13km + lus vleugt 8 km.

We starten door de Baanhuisstraat en slaan links af over de pleinen van Nand,  dalen we af langs de Violetstraat en lopen door een wirrewar van groene bos wegen,  kruisen de Vleugtstraat  en beklimmen de Hooilandseberg, een mooie oplopende bosweg, wel wat pittig, via de Langedijkstraat gaan we terug naar het lager gelegen zompige broek,  langs vennen en oude kuilen,  kruisen we de grotebaan richting Schellekens berg,  en ruiken we de geur van de koffie op de rustpost.

Afstanden:

5 km - 9 km - 13 km.

21 km = 13 km + lus Vleugt 8km.

30km = 9 km + 13 km + lus Vleugt 8 km.

 

20 01 24 Hugo Bonnyns Tocht 5 9 13 21 30 Km Start Gildenzaal Schaffen
PDF – 871,1 KB 194 downloads