Zaterdag

14-09-2024

De Kalen Driestocht

 

 

Inrichtende club: WC Vos Schaffen vzw (4049)

Start: O.C. Kalen Dries, Meldertsebaan, Meldert

Afstanden:  5-9-13-22-31 km

 

Parcours: 

5 km. We verlaten de startzaal over het domein van het rusthuis Melderthof, door de Pastorijstraat langs  de kapel  Sint Willibrordus  (aanbeden voor zweren ) bouwjaar 1780. We lopen door de Geenrodestraat, langs enkele grote  varkens  hoeven, over rustige verkeersarme wegen en via  Genemeerstraat en  processiestraat buigen we terug af naar de startzaal.

9 km. We starten richting  Lummen en buigen links af en komen aan de  achterzijde van de kapel van St Anna, deze is gerestaureerd in 2024,  bouwjaar 1748 tot 1755 gebouwd door de schuttergilde St Anna, van het gehucht melaer.  We lopen na een poosje via Melaerstraat  over groene veld wegen richting 100 jarige Eik, met een mooie uitkijktoren, door de klimopstraat komen we in het bosgebied van Goeslaar, vervolgens lopen we door het natuurgebied  Schurfter, en kruisen de zwartebeek om langs de achterzijde van de woningen van de  Zelemsebaan,  over een prachtige veldweg terug naar startzaal te wandelen om eventjes op adem te komen bij een drankje.

 

13 km. We starten richting dorpsplein en langs de Processieweg kruisen we de Meldertsebaan en langs Waterheiken en zandstraat klimmen we naar de Hertenrode berg, 50 m hoog  (een van de talloze heuveltjes die deze tocht in de beentjes kruipen ) we lopen door een mooi bosgebied dat ons bij de  Wezelbaan en de Rauwberg brengt.

We lopen door een weide ( opletten voor de Limburgse vlaaien) voor ons zien we B&B de Wittehoeve, en langs de Veldbeek komen we in het centrum van Schaffen om even uit te blazen, in de controle Schafnis bij Marriete  en haar team. Langs de Kerkenberg en Barenbergse weg verlaten we Schaffen en verdwijnen we terug in het groen van Hees en Prinsenbos. Onderweg lopen we langs  een opgaande Winterlinde,  eventjes  de Zelemse baan over om aan te sluiten bij de lus van de 9 km, om  ons samen naar de kalendries te begeven .

Lus Schaffen 9 km.

We starten langs de Vroentestraat om voor de spoorweg rechts langs het spoor te lopen via de Kerkstraat en via de Driesstraat lopen we naar  de hoogte van Schaffensveld, door de prachtige bomen plantages van Arbor, langs het zonnepanelen veld  en  door de bossen  van Kelberg langs het voetbalplein, achter het steen kot kruisen we de Kelbergstraat om ons terug te begeven naar Schaffensveld,  en voegen we ons terug bij de wandelaars van de 13 km.

Afstanden  5 km ( rolwagen) – 9 km - 13 km.

                       22 km = 13 km + 9 km lus Meldert.

                       31 km = 9 km Meldert + 13 km + lus Schaffen

 

 

 

Kalendriestocht 2024 Jpg
Afbeelding – 5,4 MB 23 downloads