Gildendagtocht

Woensdag 1 mei 2024

Gildenzaal Schaffen

Afstanden 5-9-13,5-22,5-31,5-40,5 km

 

 

 

Voorwoord Gildendagtocht  1 mei Gildenzaal.

5 km. We starten vanuit de Gildenzaal, via de Waterstraat en de Veldbeek klimmen we naar Schaffensveld met een mooi overzicht van de regio. Via de Driesstraat, Engelbeek en Kerkstraat lopen we terug naar de startzaal.

 

9 km. We lopen een tijdje mee met de 5 km tot de Driesstraat, hier slaan we rechts af, de Stappersestraat in en dan via een trage weg langs de Kweekstraat en Kelbergenstraat. Langs de achterzijde van het steenkot lopen we door de plantages van Arbor en zo langs de Verlorenkostmolen terug richting Gildenzaal.

 

13,5 km. Deze bestaat uit 2 delen 8 en 5 .5 km met controle in Webbekom. We verlaten Schaffen langs de Kerkeberg, Baren-
bergseweg en via de Oude Schans langs de voormalige dancing Astrid. Zo duiken we het Rotbroek in langs hoeve Eksterhoek en over de dijk van het overstromingsgebied. Met de Kleine en Grote Leigracht stomen we door naar de rust in Webbekom, een drankje is wel verdiend. Na de rust stappen we terug richting Schaffen over de oude spoorweg richting Saspoort, over de spoorwegbrug en komen terug in de bewoonde wereld van Schaffen en enkele woonwijken en de Gildenzaal ligt voor onze voeten.

 

22,5 = 13,5+9 km.

31,5 = 13,5+18 km. Lus Webbekom-Kaggevinne 18 km. Deze bestaat uit 2 delen, dl 1=10.3 km + dl 2 =7.6 km, met rust in Kaggevinne. We starten vanuit Webbekom en kruisen de grote baan. Lopen over een kassei klimmetje achter Toyota, via de Reustraat langs de Leugenbeek en de Bosterstraat, richting Princenbos. Eindeloze grote velden die een zalige rust uitstralen. Over de Galgenveldberg lopen we naar de controle in Kaggevinne. Via de Dongelstraat, een leuke afdaling en direct terug een mooie klim naar de hoogte  van de Galgenberg, langs de hondenlosloopweide wacht ons al de volgende klim van de Kloosterberg zo langs een binnenspeel pleintje met oorlogsmonument en door enkele woonwijken, lopen we richting Webbekom. De rustpost zal ons welgevallen na deze klimpartijen. Na de controle lopen we met de andere afstanden terug naar Schaffen.

 

40,5 = 9 km + 13,5 km + 18 km.