Sneeuwklokjestocht

 

Donderdag 14/03/2024

Start: OC De Vleugt, Vleugtstraat, Vleugt-Schaffen

Rustplaats: Zelem

Afstanden 5-8-13-km + Lus Zelem van 8 km

 

 

Voorwoord sneeuwklokjes tocht 14/03/2024

Start zaal de Vleugt.

5 km. Start langs de Vleugtstraat richting Schellekensberg, via de Vlassaert straat, Peerstraat en wijnstraat,  langs verharde verkeersluwe wegen lopen we langs de zonnepanelen door een veldwegeltje tot in de Kweekstraat en zo zijn we terug in de buurt van de start zaal.

8 km. We vertrekken langs de Baanhuistraat, over het vroegere voetbalveld, dat we nu gebruiken als auto parking, door een wirrewar van paadjes, omgeven door bossen en groene velden.  Een zeer rustig gebied. We beklimmen de Hooilandseberg, een pittig bergje langs de Lange dijkstraat, bij droog weer kunnen we deze vervangen door een mooie veldweg, zo kruisen we de grote baan en langs de Peerstraat stappen we richting startzaal  om een rust moment in te lassen.

13 km. Deze start samen met de 8 km, over de voetbalplein die we  verlaten en afdalen richting Violet straat. We kruisen de Beringen baan, langs de Heuvelweg  en komen op een mooie klim richting Hertenrode berg, langs veldwegen  lopen we de Lievevrouwebosstraat in om de Hesebossen binnen te stappen. Langs de Galgenberg dalen we af naar het voetbalplein van Zelo  Halen, om een rust in te lassen. De voetbal clubs van Zelem en Loksbergen spelen vanaf dit jaar onder de fusie naam Zelo Halen in 4de provinciale. Na de rust lopen we langs het Kasteel van Lobos,  dwarsen de Zwarte beek over een prachtig bruggetje en gaan over de Galgeberg  door een mooie holleweg om richting Vleugt te stappen naar de startzaal.

 

 

Lus Zelem  8km. Aan het kasteel van Lobos lopen we links richting Zelem, met zijn oud Gemeentehuis en oude dorpskiosk, via het Rotbroek komen we langs De Eksterhoekhoeve met vele gedenk kapellen in verband met de grote oorlogen. Door de boomgaard van het St Jansberg klooster nemen we een afslag die ons door een prachtig natuur gebied van klooster brengt, met een oude muur uit ijzersteen door een mooie dreef en slingerende veldpaadjes, die achter het centrum van Zelem doorlopen. Via de Thibaustraat komen we terug in de bewoonde wereld en stappen terug naar de voetbal kantine.