Gildentocht Dagtocht

Zaterdag 29 april 2023

 

Afstanden:   5-9-12-19-30-40 km

 

 

 

Voorwoord Gilden Dagtocht 29-04-2023.

5 km. Wij starten vanuit de Gildenzaal. Kruisen de Diestsebaan en langs de Kerkeberg lopen we door de Barenbergse weg, richting Schoonaarde, verder door de Poststraat en een lusje vroentestraat, komen we terug aan de startzaal. Al deze wegen zijn rolstoel vriendelijk.

9 km. We lopen langs de Berkstraat en verder langs de Waterstraat, tegenover de B&B  Witte Hoef, lopen we door de koeien weide, oppassen voor Schaffense  vlaaien! We volgen de richting Vleugt en komen op visite bij Mariette en haar team. Na de controle lopen we langs de Schellekensberg,  de Stappersstraat en komen aan in de Verlorenkost straat. Hier waren de vroegere voetbalpleinen van Sparta Schaffen. Op het einde van dit straatje vinden we de Verloren Kost Molen ( ook de molen van het dorp genoemd )  molenbouwjaar 1826,  deze ouderling stond vroeger in Beverlo en is een staakmolen met gesloten voet, deze kreeg nog een restauratie in 2004. We slaan links de Kerkstraat in en lopen verder tot de startzaal.  Tijd om even te verpozen met een hapje en een drankje dat wel verdiend is.

12 km. Via de Kerkeberg, en de Barenberse weg lopen we door de mooie bossen van Hees, we kruisen de grote baan en lopen samen met de 9 km verder naar de controle van Vleugt. We starten  langs de Schellekkensberg, door mooie plantages met de bomen van Arbor, die staan te wachten naar een andere bestemming in Belgie, maar ook in het buitenland. We lopen langs een groot zonnepanelen veld met 13500 panelen, de opbrengst voor +- 750 gezinnen. We lopen naar de Gildenzaal samen met de 9 km.

19 KM. Is 12 km + lus van 7 km. Voor de lus van 7 km kruisen we de Blanklaarstraat en verdwijnen in het gebied van de drie beken, een zeer waterrijk gebied en een echt vogelparadijs. Langs de Bergstraat gaan we over de Hooilandseberg en langs de Rothstraat komen we in open velden terecht langs een grote hoeve. We lopen langs een mooie veld kapel, Hertogenkapel of Kapel van kliskesbos. Langs de mooie veldwegen, soms wel modderig, dwarsen we de velden en langs een bos gedeelte en over het voetbalplein van Nand bereiken we de zaal van de Vleugt.

30 KM. Doorlopen we in snel tempo,  het is het samenvoegen van de  19 km + de  lus van Vleugt – Meldert - Vleugt  met een controle in de kantine van FC Meldert.

40 KM. Deze overlopen we ook in snel tempo ( alle onze (Voskes) lange afstandswandelaars zitten in de 100 km ). Van af FC Meldert lopen we langs de ST Anna kapel  richting Mellaer – Willekensberg, en natuurgebied de Schurfter om zo terug naar Sk Meldert te lopen. Van hier uit lopen 30 – 40 - en 100km samen terug naar Vleugt, om daarna het laatste stuk aan te vatten dat ons terug aan de startzaal zal brengen.

Flyer Gildentocht Dag 2023 LR
Afbeelding – 3,0 MB 121 downloads